luni, 1 noiembrie 2010

Condamnaţi la discriminare rasială


În anii post decembrişti s-a format o nouă categorie de discriminaţi rasial, categorie despre care nu se vorbeşte şi totuşi numără milioane de persoane... oamenii săraci.
Condamnaţii nu sunt alţii decât copiii celor săraci, care de la vârste tot mai fragede sunt striviţi de bariere fixate de "zeul ban", bariere care le omoară visele şi le torturează zâmbetul inocent.
Se pare că şi acum ne ascundem în spatele cuvintelor:
- articolul 14 din Convenţia europeană pentru Drepturile Omului INTERZICE DISCRIMINAREA „bazată, în special, pe sex, rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine naţională sau socială, apartenenţă la o minoritate naţională, avere, naştere sau orice altă situaţie”.

8 comentarii:

  1. Ai dreptate Costele,asa este, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Urasc discriminarea de orice fel. Merg pe principiul ca toti suntem oameni si toti ar trebui sa fim tratati la fel, indiferent de rasa, culoare, religie, patura sociala sau orice alt criteriu care ofera motiv de discriminare. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. ...copii celor saraci - in inocenta lor, au totusi puterea sa zambeasca, ...poate pentru faptul ca sunt iubiti de parintii lor! Zeul Ban are influenta doar in ”lumea materiala” si in ”lumea nebuna” in care traim! ...dar orice dinastie are si un sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ fotolucian
    Da Lucian, din păcate...

    @ Andera Y
    Ura nu este o soluţie, cred că trebuie să avem grijă să nu cădem în capcana discriminării, ura este un instrument de încurajare a discriminării.

    @ Claudia
    Copiii au încă puterea să zâmbească dar foarte curând zâmbetul va fi doar o amintire.
    Banii sunt polul după care se guvernează lumea de câteva mii de ani! Stă în puterea noastră să ajutăm la crearea unei lumi mai bune, în care banul să nu mai conteze.

    RăspundețiȘtergere
  5. E posibil sa fie asa, dar nu pot nici sa fiu indiferenta si nici de acord cu asta in niciun caz nu pot fi. Ce variante mai exista?... Nu cred ca va fi niciuna cu care sa ma impac mai bine decat cu ura.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Andera Y
    Dacă nu eşti indiferentă şi nu eşti de acord cu discriminările de orice fel vei găsi soluţii pentru a nu pica în capcana urii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ufff pai exact asta mi-e problema. Nu vad nicio solutie... dar asta-s doar eu si parerea mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Andera Y
    Nu este nicio problemă, te respect pentru părerea ta şi pentru ceea ce eşti. :)

    RăspundețiȘtergere