vineri, 22 ianuarie 2010

Budapesta

Într-o frumoasă dimineaţă de vară, mă plimbam pe malul Dunării în Budapesta, o perlă în coroana Europei.
Şi totuşi... sărăcia şi-a arătat colţii... ce te uimeşte la săracii de pe străzi... o educaţie la care noi râvnim; chiar dacă dorm pe bănci, sub poduri, prin parcuri dimineaţa unii se spală, alţii citesc, ori nu fac nimic, dar niciunul, absolut niciunul nu lasă niciun gunoi în urma lui. Strâng totul cu grijă, ca pe o avuţie şi retraşi, privesc turiştii, magazinele încărcate... o perlă a Europei, o Europă bogată, dar săracă...





 
 




marți, 19 ianuarie 2010

Paraşutiştii militari 01

Câteva clipe frumoase, din antrenamentele grele ale oamenilor care sunt gata oricând de sacrificiu, pentru ca noi să ne putem permite să facem lucruri bune sau mai puţin bune.



 
 
 

miercuri, 13 ianuarie 2010

Fascinanta Românie 02

Pasul Rotunda.
Margine de imperiu... apus... martor a nenumărate războaie... străfulgerări de iad... ştiute sau uitate...  loc de întâlnire sau refugiu  al căutatorilor de aur... îmbrăţişare a munţilor cu domoalele păşuni... străjuite de cetini îmbătătoare...  poveşti rostite la gura unui ceaun... în sunet de tălăngi...  "frânturi de Rai"...

 

 
 
 
 
 


miercuri, 6 ianuarie 2010

Parfumul dulce al sărbătorilor târzii

Pentru cei ce ţin obiceiurile pe stilul vechi, "e vremea colindelor, a bucuriilor împărtăşite, a amintirilor purtate de vocile cristaline a copiilor pe la ferestrele caselor, a ninsorilor de altădată care te cheamă la gura sobei, în ceas de seară, să asculţi ori să depeni poveşti de altadată, în sunetul clinchetului de clopoţei."
Talentata artistă din Bacău, Geanina Ivu Vlad, ne prezintă "ursul, cel mai spectaculos dintre animale şi mai folosit de ceata urătorilor."
Sunt picturi care fac cinste oricărei galerii publice sau personale.
Las imaginile sa vorbească:
 
 
 
 

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Răsaritul unui deceniu care va fi...


Dimineaţa de 1 ianuarie... un nou început, dar ce fel de început? Cum va fi?
O cale plină de lumină şi speranţă?


Sau vom fi dominaţi de cotidian uitând de visele din copilărie, de minunatele poveşti, de ceea ce am vrut să fim când creştem mari.



Sunt zorii unui nou deceniu, dar ce lăsăm în urmă?

Vom face curăţenie în vieţile noastre? Sau vom fi simpli trecători...


...hrănindu-ne mereu cu aceleaşi iluzii.

Sunt zorii unui nou deceniu, poate fi un nou început sau ne pierdem în negura lui căutând drumul...